Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ,
Εντεταλμένος Διδάσκων Σχολής Ικάρων Π.Α. (κατ. Διοικητικών),
Μέλος ΣΕΠ Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Σπούδασε στο τμήμα «Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης» του Πανεπιστημίου Αθηνών (2007-2011) και παρακολούθησε το ΠΜΣ «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» στο ίδιο τμήμα, από όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο το 2014. Ακολούθησε η εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Η Ονομασία, οι Αρμοδιότητες, ο Αριθμός και η Σειρά Τάξης των Υπουργείων στην Ελλάδα: Από τα Μινιστέρια του 1822 στις Υπουργικές Δομές του σήμερα», την οποία υποστήριξε το 2019, αποκτώντας το διδακτορικό του δίπλωμα με βαθμό άριστα (ομοφώνως).
Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται η κυβερνητική και διοικητική ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, η οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημόσιων πολιτικών στη σύγχρονη διακυβέρνηση, όπως επίσης και η λειτουργία του ελληνικού πολιτικοδιοικητικού συστήματος.
Διδάσκει διοικητική επιστήμη, θεωρία οργανώσεων και δημόσια διοίκηση στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στη σχολή Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας (κατεύθυνση Διοικητικών), καθώς και στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά το παρελθόν έχει διδάξει σε προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του ΕΚΠΑ, μεταξύ των οποίων και στο ΠΜΣ «Εκτίμηση και Διαχείριση Επαγγελματικού, Περιβαλλοντικού και Φαρμακευτικού Κινδύνου» της Ιατρικής σχολής, όπως επίσης και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και στην Πυροσβεστική Ακαδημία. Παράλληλα, από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 μέχρι σήμερα συμμετέχει υποστηρικτικά στη διδασκαλία του μαθήματος «Διοικητική και Κυβερνητική Ιστορία» (κωδ. μαθήματος: 42953, διδάσκων Καθηγητής: Αντώνης Μακρυδημήτρης) στο τμήμα «Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης» του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει ως επιστημονικό προσωπικό σε σχετικές έρευνες (ενδεικτικές είναι εκείνες με τίτλο «Γυναίκες και Δημόσια Διοίκηση» και «Λεξικό Διοικητικών Όρων»), όπως επίσης και ως εισηγητής σε μια σειρά από διεθνή και ημεδαπά επιστημονικά συνέδρια.
Έχει δημοσιεύσει μελέτες ιδίως για ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας του ελληνικού πολιτικοδιοικητικού συστήματος, καθώς και για θέματα συνταγματικής, διοικητικής και κυβερνητικής ιστορίας.
Έχει εκδώσει τις μονογραφίες «Πρωθυπουργοκεντρισμός: Η Δεσπόζουσα Θέση του Αρχηγού της Κυβέρνησης στο Πολιτικό μας σύστημα» (εκδόσεις Μπατσιούλα, Αθήνα 2014, 291 σελ.) και «Μεταξύ συγκεντρωτισμού και Υπουργειοπληθωρισμού: Όψεις της Διοικητικός και της Κυβερνητικός Ιστορίας του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. 19οσ-21ος Αιώνας (εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2021, 1185 σελ.). Τέλος, μετέχει στον συντονισμό της έκδοσης του περιοδικού Επιθεώρηση Διοικητικός Επιστήμης.